Bowie – Album för Album

David Bowie Album för AlbumNär min flickvän 1973-74 köpte de nyutkomna albumen Aladdin Sane och Pin Ups fattade jag inget av denne man och hans musik. Jag fattade inte min flickvän heller, jag var nästan lite irriterad av hur hon kunde gilla dessa konstiga album.

På den vägen var det fram till 1976 då en kompis lade på Young Americans en solig sommardag, då klickade det till i huvudet på 20-åringen och jag fattade plötsligt det hela. Okej… visst var Young Americans helt rätt i tiden, lättillgänglig med skön bakgrundskör, soul-igt sväng och sexiga saxsolon av David Sanborn, helt i min smak.
Efter det så tog jag tag i de tidiga albumen och jag hade haft fel, de var bra… väldigt bra. Så under resterande 70-tal och en bit in på 80-talet blev det några album med Bowie.
Men 1983 köpte jag mitt hittills sista album, det som ligger på skivspelaren på bilden – Lets Dance. Också det ganska lättillgängligt med dansvänliga hits och väldigt tidstypiskt gitarrsound som alla använde på den tiden eller om Bowie var först… ja så var det nog.

Så nu när gubben (jag) snart fyller 59 så fick jag idag av frugan boken David Bowie – Album för Album. Kunde inte valt det bättre själv. Så det blir att bläddra och smutta på ett par Boråsbryggda öl, lyssna på den enda LP:n av Bowie jag har kvar – Let’s Dance från 1983.

Annonser

6 thoughts on “Bowie – Album för Album

 1. Marit Johansson 2015-02-28 / 01:21

  Åh det finns en låt som jag gillar så mycket med David Bowie.. kan dock inte komma på vad den heter nu, skit samma 🙂 han är cool i alla fall. Du verkar ha en nostalgikväll, vilken toppen present. Grattis!

  Gilla

 2. Tony 2015-02-28 / 07:15

  Retroanläggningen kommer till användning ibland 🙂

  Gilla

 3. Åke 2015-02-28 / 08:18

  Vilken present!!! Vad kul 🙂 Bowie fastnade rätt tidigt i min skalle. Young Americans ingår i min lista på 25-30 bästa låtar… Lets Dance vill jag minnas finns på maxisingel tom.

  Gilla

 4. Tony 2015-02-28 / 09:02

  Kan hålla med dig om låten Young Americans.
  Let’s Dance var väl en ganska stor hit och relativt dansvänlig så den kom alldeles säkert på en 12-tummare.

  Gilla

 5. Åke 2015-02-28 / 12:19

  Young Americans ingick på ett party kassettband jag hade och den spelades flitigt på mina fester där vi dansade till… Men Let’s Dance finns i fler dansversioner ja. Jag ser nu att Y A finns i en lista på 26 st bästa låtar på mitt Spotify gjord 2007. Men L D finns i många fler versioner…

  Gilla

 6. Oliver 2015-03-02 / 08:04

  Bowie har väl alltid funnits i kulisserna och Let`s Dance ringer faktiskt i öronen direkt man ser orden. Jag har väl aldrig lyssnat särskilt aktivt på DB, men jag lyssnar nog varje Jul på hans duett med gamle Bing. Den är speciell på något vis och ger mig julstämning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s