Tyskt på bordet

Medans ölen skummar avMossan frodas i gräsmattan vilket gör att det är ett lagom träningspass att klippa den, men nu är gräset klippt för andra gången i år och en ny näckros planterad i dammen. Efter utfört arbete passar det bra med en kall öl i lä vid garageväggen där solen kommer åt.

Kameran på bordet heter Agfa Silette, en modell som fanns under stora delar av 50- och 60-talen. Modellen utvecklades under dessa år och den modell jag har är väl något mer avancerad än flertalet av modellerna. Objektivet är ett Agfa Color Agnar 45mm med ljusstyrka f1:2,8. Slutartiderna går från 1/30 till 1/250 och B-läge finns. 135-film. Kameran har ett A-läge och automatiken styrs av en selencell. Den tillverkades under åren 1962-1963 på Agfa Kamera-werk AG, München och då passar väl ett Bavariaöl perfekt.

Denna Kristi himmelsfärdsdag kom också nyheten att bluesmannen B.B. King (Blues Boy King) eller Riley B. King som han hette avled i en ålder av 89 år. Han började sitt artistliv redan 1949. King hamnade på 6:e plats på musiktidningen Rolling Stones lista över de hundra bästa gitarristerna genom tiderna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s