Målsättning, inte ett löfte

Nästan var fjärde Facebook-användare överväger att minska sin närvaro, eller helt stänga sitt konto.
– Det är en del i en trend, säger Tero Marjamäki på Sveriges annonsörer.
Branschorganisationen har i en Novusundersökning tillfrågat drygt 1 000 svenskar om deras medievanor. Där uppger 23 procent att de planerar att fly Facebook. Det är oklart varför, eftersom undersökningen inte tar fasta på skälen.
– Men vi kan se att många generellt sett minskar ner på det digitala och går tillbaka det analoga. Det ser vi även hos annonsköparna. [Källa]

Om jag skall ge något nyårlöfte (vilket jag sällan eller aldrig gör), så är det i alla fall just detta jag skulle vilja lova – Min tid på sociala medier skall minska eller upphöra.
Kanske inte för jag använder dessa extremt mycket, utan mer att jag vanemässigt klickar in på dem.

Jag går in på mitt sextioandra levnadsår och vad fyller det för behov att synas på sociala medier för mig, knappt något om jag skall vara ärlig.
Varken mina barn eller deras nära finns på dessa medier (härligt att de blivit klokare än jag), så att hålla kontakten med dem där finns inte. Det jag gör då och då är att lägga ut några av mina egna bilder, men varför skall jag göra det när jag har två plattformar i form av fotobloggar till det.

Det mest tråkiga är att efter några minuter på Facebook känner jag mest irritation av det jag ser i flödet, varför skall jag då klicka mig in där.

Så därför får detta bli min målsättning 2018.

Annonser

3 thoughts on “Målsättning, inte ett löfte

 1. Anita 2018-01-02 / 11:02

  Här blir jag något konfunderad. Har lite svårt att tolka vad du egentligen menar med det du skriver. Vad ingår i sociala medel, är det facebook som inte ger något eller avser det även dina två bloggar.

  Lycka till med din målsättning, att känna irritation över något man gör känns ju totalt meningslöst. Facebook har jag helt skippat för länge sen. Din senaste kommentar hos mig ingav mig hopp om att bloggen får leva vidare, vilket jag hoppas. ”Nu tar vi nya tag” 😀

  Gilla

 2. Tony 2018-01-02 / 13:49

  Jo jag kanske var lite luddig… med sociala medier menar jag Facebook, men även Instagram. Jag känner mer och mer att en blogg/fotoblogg är det jag vill lägga mer energi på. Det vet jag att du sedan länge redan insett hos dig.

  Liked by 1 person

 3. Anita 2018-01-02 / 13:53

  Tack, det var väldigt skönt att läsa!! Då ser jag fram emot att även i fortsättningen få ta del av dina bilder och även dina funderingar, infallsvinklar och spontana tankar.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s